Palvelut

Tuotevalikoima

Tuotevalikoimamme on monipuolinen ja siihen kuuluvat reseptilääkkeiden lisäksi itsehoitolääkkeet, vitamiini- ja hivenainevalmisteet, ihonhoitotuotteet, apteekkikosmetiikkaa, sidetarvikkeet, eläinlääkkeitä ja -hoitoitotuotteita sekä rohdosvalmisteet ja valittuja luontaistuotteita. Farmaseuttinen henkilökuntamme opastaa Sinua tuotteiden valinnassa ja tarkistaa itsehoitovalmisteiden sopivuuden muiden lääkkeiden kanssa. Mikäli etsimääsi tuotetta ei löydy tuotteistamme, tilaamme sen halutessasi Sinulle seuraavaksi arkipäiväksi.

Lääkeneuvonta

Farmaseuttinen henkilökuntamme auttaa ja neuvoo asiakkaitaan kaikissa lääkehoitoon liittyvisssä kysymyksissä turvallisen ja tehokkaan lääkehoidon toteutumiseksi. Lääkkeenoton oikea ajankohta ja käyttö ovat tärkeä osa lääkehoidon onnistumista. Asiantunteva henkilöstömme neuvoo ja varmistaa lääkkeenoton oikeaoppisen toteutumisen sekä kertoo mahdollisista lääkkeeseen liittyvistä haittavaikutuksista. Lisäksi tarkistamme lääkkeidesi yhteisvaikutukset ja hyödynnämme lääkeneuvonnassa erilaisten tietokantojen informaatioita farmaseuttisen ammattitaitomme lisäksi.

Lääkehoidon kokonaisarviointi

Lääkehoidon kokonaisarviointi (LHKA) on asiaan erityispätevyyden saaneen farmaseutin tai proviisorin tekemä potilaan lääkityksen syvällinen arviointi. Tule keskustelemaan lisää asiasta apteekkiimme!

Reseptien uusinta

Voit jättää reseptisi apteekkiimme uudistettaviksi. Apteekkimme uusii sekä sähköiset reseptit että yksityisten lääkäriasemien paperireseptit. Aivan kaikkia reseptejä ei kuitenkaan voi uusia apteekin kautta, mutta farmaseuttimme kertoo sinulle asiasta lisää. Reseptien uusiminen kestää 8 vuorokautta, joten käy pyytämässä reseptin uusintaa ajoissa, ettei lääkkeesi pääse loppumaan uudistamisen aikana.

Erityisosaajat

Apteekkimme astma-, diabetes- ja sydäntautien hoitamiseen erikoistuneet farmaseutit ovat näiden sairauksien päteviä asiantuntijoita. Käänny empimättä heidän puoleensa heti, kun sinulla on jotakin kysyttävää oman hoitosi yksityiskohdista.

Lääkejätteet

Vanhentuneet ja käytöstä poistetut lääkkeet eli lääkejätteet voit palauttaa apteekkiimme, josta toimitamme ne edelleen jätteen käsittelylaitokselle. Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa. Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).

Lääkkeitä ei tule käyttää pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöajankohdan jälkeen, sillä ajan kuluessa lääkkeen koostumus saattaa muuttua vahingolliseksi esimerkiksi valon, lämmön, kosteuden tai mikrobiologisten tekijöiden vaikutuksesta.

Jodipitoiset lääkkeet (esimerkiksi Betadine-valmisteet ja Jodix-tabletit) tulee pitää erillään muusta lääkejätteestä ja elohopeaa sisältävät kuumemittarit tulee pakata tiiviiseen purkkiin elohopean höyrystymisen estämiseksi. Lisäksi neulat ja ruiskut pakataan erilleen muista lääkejätteistä.

Huomioithan, että apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.)

Lapsi sairastaa >>
Allergia ja astma >>
Hengitysliitto >>
Keski-Uudenmaan Hengitysyhdistys >>
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos >>
Rokotteet ja matkustaminen >>
Siitepölytiedote >>
Lääkeopas >>
Tohtori.fi >>
Apteekit.net >>
Terveydenhuolto Keravalla >>
Kela >>

Palveleva apteekkisi
Prisma-keskuksessa